www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 15 Юни 2011

Орехови сладки

Необходими продукти
150 г захар
200 г разтопено краве масло
160 г смлени орехи
250 г брашно
парченца шоклад и пудра захар или мармалад

Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се смлените орехи и брашното и се замесва тесто. Ако тестото е ронливо, добавете масло, ако е много мазно, добавете брашно, за да стане подходящо за точене. Разточете тестото на кора с дебелина 0,5 см и изрежете фигури с формички. Аз направих цветя, слепих ги с мармалад и ги украсих със захарен шрифт. Останалото тесто направих на топчета и пръчици, в които поставях парченца шоколад и отгоре поръсих с пудра захар.
Сладките се пекат около 10 минути в умерена фурна.