www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 23 Септември 2013

Шоколадови дунапренени кейкчета

Необходими продукти
3 суп.лъжици течен шоколад
2 суп.лъж.краве масло
1 суп.лъж.олио
1 суп.лъж.вода
1 суп.лъж.захар
1 каф.лъжичка бакпулвер
2 жълтъка
2 белтъка, смесени с щипка сол и 1 чаена лъжичка пудра захар
5 супени лъжици с връх десертно или натурално нишесте
1 чаена лъж.какао

Смесваме шоколада с маслото, олиото, водата и захарта. Загряваме да се стопят и смесят. Дръпваме от котлона и добавяме последователно жълтъците, нишестето, бакпулвера и какаото.

Отделно разбиваме на твърда пяна белтъците с щипка сол и пудрата захар и внимателно добавяме към шоколадовата смес. Разпределяме във формички за кейкчета и изпичаме в умерена фурна. Може да гарнираме готовите кейкчета със сметана.