Публикувана от Цветослава Киркова на 19 Септември 2013
Необходими продукти за тестото: 500 гр. брашно 1 пакетче суха мая 2 яйца (1 жълтък е за намазване) 2 с.л. зехтин 2 с.л. олио 150 мл. топла вода 1 с.л. сол 1 ч.л. оцет 1 ч.л. захар за плънката: 150 гр. колбас 150 гр. кашкавал 10 маслини без костилка майонеза за намазване (около 2 с.л.) кетчуп за намазване босилек чубрица | |
От изброените продукти замесете меко тесто. Намажете го с олио и го оставете да удвои обема си (около 40 минути). След като е втасало тестото го разделете на 2. Вземете едната част и разточете тънка кора. След това я преместете върху хартия за печене, намажете с майонезата (около 2 с.л.), направете разрези от двете страни и преместете в тавата в която ще печете. Вземете втората топка тесто и я разточете, намажете с кетчуп и поръсете с чубрица и босилек, разпределете нарязания на кубчета колбас, маслините и настъргания кашкавал. Завийте на руло. Рулото преместете върху нарязаната кора в тавата (сложете го по средата). Кръстосайте лентите на кората върху рулото, намажете с разбития жълтък и печете за 35 - 40 минути на 200 градуса. Готовото руло намажете с масло. Да ви е сладко! |