www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 04 Септември 2013

Зеленчукова баница

Необходими продукти
6 кори за баница
1 голяма глава лук
6-8 бр.чушки (червени, зелени, жълти)
2 малки тиквички
сол
черен и червен пипер
3 яйца
200 г сирене Фета
50 мл сметана за готвене
100 г зелени и черни маслини (без костилка)
100 г кашкавал
зехтин

Задушете нарязания на полумесеци лук  в зехтин. Добавете нарязаните на ленти чушки, след това и нарязаните на кубчета тиквички. Захлупете тигана и задушавайте, като разбърквате периодично до готовност на зеленчуците. Посолете и подправете с пипера и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата,добавете натрошеното сирене и сметаната. Малко сол и чер пипер.

В намаслена тавичка сложете една кора, намажете я със зехтин, покрийте с втора кора, пак намажете и накрая - третата. Изсипете 1/2 от зеленчуковата смес, след това 1/2 от яйчената, покрийте с другата зеленчукова смес. Поръсете с нарязаните маслини, останалата яйчена смес и поръсете с настърган кашкавал. Покрийте с другите три кори, като намаслявате всяка. Печете на 200 градуса около 30-35 минути или до зачервяване.