www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 10 Юли 2013

Пълнен хляб

Необходими продукти
за тестото:
1/2 кубче мая
1 с.л захар
2 ч.л сол
300 мл топло мляко
3 с.л олио
3 с.л квасена сметана
около 500-600г брашно

за плънката:
200г пушено свинско месо (слайс)
100г спанак
5 сварени яйца
100-150г кашкавал

От изброените продукти се замесва меко тесто. Оставя се за 30-40 минути да втаса. Разточва се на правоъгълна кора и в средата се нарежда пушеното месо (слайс), сварените яйца, отгоре се поставят накъсаните листа спанак и накрая се настъргва обилно кашкавала. Краищата на кората се нарязват на ленти и се загъват последователно над плънката. Поставя се в намаслена тава, маже се с разбит с малко прясно мляко жълтък. Поръсва се със сусам и се пече на 180-200 градуса до готовност.