www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 29 Юни 2013

Малки солени банички

Необходими продукти
250 гр. фини кори
150 гр. кашкавал
150 гр. шунка
5-6 кисели краставички
3 яйца
2 лъжици брашно
олио за пържене

Нарязваме кашкавала, шунката и краставичките на ивички. Корите нарязваме на малки правоъгълници (от един лист направих 6 правоъгълника - веднъж разрязах по средата и след това двете части разделих на три равни правоъгълника). В средата на всеки правоъгълник слагаме по едно парче от кашкавала, шунката и краставичката. Завиваме, така че да не изтича нищо. Аз ги завих от по-късите краища и след това навих на руло. Може да ги навиете както ви е удобно.

Разбиваме трите яйца и брашното. Получава се панировка. Всяка баничка топваме в панировката и пържим в предварително загрято олио. По желание може да промените плънката с топено сирене или само с кашкавал. Въпрос на вкус е.