www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 28 Юни 2013

Дюнери

Необходими продукти
за тестото за 6-8 дюнера са необходими:
1/2 чаена чаша вода
1 каф.чашка кисело мляко
1/4 кубче мая
сол 1 каф.лъжичка
1 каф.лъжичка оцет
1 суп.лъжичка олио
брашно колкото е необходимо за еластично тесто

за плънката:
200 г сварено пилешко месо, нарязано ситно
2 ч.чаши домати от консерва
босилек и сол
черен пипер на вкус
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка нарязан лук
чили сос на вкус
няколко нарязани маслини без костилки
зехтин за пържене на плънката
маргарин за намазване изпечените кори на дюнерите

Правим тесто от продуктите и оставяме да втаса. Разделяме на топки, които разточваме много тънко и изпичаме в незалепващ тиган или на сач от двете страни. Готовите кори намазваме с маргарин.

Приготвяме плънката, като слагаме доматите с нарязан лук, босилек, сол, захар, черен пипер и сос чили на вкус до сваряване, когато почти се изпари течността. Наливаме зехтин, колкото е необходимо и слагаме пилешкото месо и маслините. Завиваме дюнерите с приготвената плънка. Може преди поднасяне да запечем леко готовите дюнери на грил тиган.