www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 28 Юни 2013

Кашкавалено руло - II вариант

Необходими продукти
за блата:
4 яйца
щипка черен пипер
щипка сол
200 г майонеза
300 г кашкавал

за плънката:
1 кисела краставичка
50 г сирене гауда
1 глава лук
1 морков
5-6 маслини
2 кренвирша
500 г кайма
щипка червен пипер

За кашкаваления блат са необходими яйцата, майонезата, кашкавала, малко сол и черен пипер на вкус. Всичко това се смесва добре и се изсипва върху застлана с хартия тава. Пече се за около 20 минути. Изважда се, оставя се да се охлади за 5 минути и върху него се разстила каймата, размесена със ситно нарязан лук и подправки по избор. В средата се слагат кренвиршите, краставичката и моркова (кисели от буркан), нарязани на ленти, маслините и сиренето гауда. Завийте с помощта на хартията, като я отлепите от блата внимателно и го завиете отново с нея. Преместете го в тава и допечете още около 30 минути. Извадете от фурната и махнете хартията. Изчакайте леко да се охлади и тогава нарежете. Сервирайте с прясна салата.