Публикувана от Цветослава Киркова на 24 Юни 2013
Необходими продукти 500 г брашно 15 г прясна мая 1 ч. л. захар 1 с. л. сол 2 с. л. олио 50 мл топла вода 150 - 200 мл топло прясно мляко 3 с. л. заквасена сметана 1 бр. яйце 50 г масло за намазване 3 кренвирша 100 гр. кашкавал | |
Замесва се тесто, като брашното се пресява и се добавя солта, прави се кладенче и там се слагат предварително шупналата мая със захарта и 50 мл топла вода. Добавят се олиото, оцета, закавасената сметана, белтъка. След като се омеси, тестото се остава да втаса за 40 минути. Готовото тесто се разделя на 2 части. Всяка част се разточва на кора, кората се реже на 9 ленти, взема се една лента и се увива около 1/2 кренвирш и парче кашкавал. Така се прави с всички ленти. Готовите закуски се подреждат в тава на разстояние една от друга. Намазват се с жълтък. По желание се поръсват със сусам и маково семе. Пекат се за 30 минути в умерена фурна. Готовите закуски се намазват с масло и се покриват с чиста и суха кърпа! |