www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 20 Юни 2013

Кейкчета с вишни

Необходими продукти
2 яйца
3 суп.лъжици пудра захар (препълнени)
3 суп. лъжици олио
1 ванилия
1/2 пакетче бакпулвер
брашно, колкото е необходимо за кейково тесто
около 1 и 1/2 чаени чаши вишни без костилки

Слагаме около 1 чаена чаша вишни с 1 чаена чаша вода да се сварят. Разбиваме яйцата с пудра захар докато станат на лека пяна. Към разбитите яйца прибавяме внимателно 4 суп.лъжици горещ сироп от сварените вишни. Наливаме и олиото при непрекъснато разбиване, а после сипваме ванилията, брашното и бакпулвера и разбъркваме.

Във формички за кейкчета, намазани с мазнина и поръсени с брашно сипваме малко от кейковата смес, слагаме няколко пресни вишни без костилки, оваляни в брашно и отново сипваме тесто. Изпичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовите кейкчета може да гарнираме с пресни вишни, а също така и със сладко от вишни, което може да направим като доварим с малко захар сварените вишни.