www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Владимир Петровски на 15 Юни 2013

Пeчен на скара черноморски паламуд

Необходими продукти
черноморски паламуд
смлян черен пипер
по-едра морска сол
соев сос на вкус
горчица - 1 супена лъжица мека горчица
сладък червен пипер - 1 супена лъжица
олио - 2 супени лъжици
чесън на прах на вкус
лимонов сок на вкус

Мариноваме нарязания паламуд в смлян черен пипер, морска сол, лимонов сок на вкус. Престоява така 15-20 минути. Потапяме рибата в смес от соевия сос, червения пипер и чесън на прах и оставяме за още 15-20 минути като преобръщаме парчетата, за да поемат по равномерно от маринатата. Печем на предварително загрята скара, намазана с 3 супени лъжици олио. Преди консумация отцеждаме парчетата риба и сервираме със салата според сезона и питие по избор.