www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 11 Юни 2013

Кус - кус със зеленчуци и чоризо

Необходими продукти
за 4 порции:
200 гр. кус-кус
150 гр. зелени чушки
100 гр. черни маслини
100 гр. чоризо
1 бр. лук
150 гр. чери домати
зехтин
сол и черен пипер
джинджифил и босилек

Сварете кус куса в един литър студена вода за 10-13 мин. Нарежете на ситни кубчета зелените чушки, лука и маслините. В загрят тиган със зехтин запържете лука. Прибавете чушките и маслините и задушете. След края на термичната обработка добавете сварения кус-кус. Овкусете със сол, черен пипер и щипка джинджифил.

В тавичка наредете чери доматите. Поръсете ги с малко зехтин, босилек и сол и запечете. С помощта на ринг оформете готовата смес. На ветрило подредете чоризото и декорирайте с чери домати. Добър апетит !