www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 11 Октомври 2011

Мусака с макарони

Необходими продукти
500 гр. макарони или паста по избор (подходящи си фарфале или лазаня)
500 гр.кайма
150 гр. гъби
2-3 суп. лъжици доматено пюре
чубрица
черен пипер
сол
кимион
олио
1 морков
1/2 глава лук
200 гр.кашкавал
150 гр. топено сирене
3 яйца
1 кофичка кисело мляко

Запържваме лука, моркова, гъбите, нарязани на ситно в мазнината. Добавяме каймата и пържим до златисто. Прибавяме домати, подправките и малко вода и оставяме на котлона още 5 минути. Сваряваме пастата в подсолена вода и отцеждаме добре. В голяма тава смесваме добре пастата и сместа с каймата. Заливаме с разбърканите яйца и кисело и мляко и запичаме до златисто. Поръсваме с резени кашкавал и топено сирене и допичаме за още няколко минути.