www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 28 Май 2013

Лапад със свинско месо на фурна

Необходими продукти
500 г свеж лапад
3 стръка зелен лук
500 г свинско месо, нарязано на хапки
1 ч.лъжичка червен пипер
1 кубче пилешки бульон
черен пипер и сол на вкус
3 суп.лъжици пресни листа от джоджен
олио
краве масло
1 суп.лъжица брашно или натурално пшенично нишесте за сгъстяване

Измиваме, почистваме лапада от средната жилка. Попарваме в гореща вода. Отцеждаме. В олио и малко масло запържваме месото. Добавяме нарязани зелен лук и лапад, джоджен, червен и черен пипер, сол. Поръсваме от брашното или нишестето, наливаме топла вода и прехвърляме в тавичка. Натрошаваме кубче пилешки бульон и запичаме до готовност.