Публикувана от Илияна Димова на 28 Май 2013
Необходими продукти 500 г свеж лапад 3 стръка зелен лук 500 г свинско месо, нарязано на хапки 1 ч.лъжичка червен пипер 1 кубче пилешки бульон черен пипер и сол на вкус 3 суп.лъжици пресни листа от джоджен олио краве масло 1 суп.лъжица брашно или натурално пшенично нишесте за сгъстяване | |
Измиваме, почистваме лапада от средната жилка. Попарваме в гореща вода. Отцеждаме. В олио и малко масло запържваме месото. Добавяме нарязани зелен лук и лапад, джоджен, червен и черен пипер, сол. Поръсваме от брашното или нишестето, наливаме топла вода и прехвърляме в тавичка. Натрошаваме кубче пилешки бульон и запичаме до готовност. |