www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 27 Май 2013

Домашна торта

Необходими продукти
за блатовете:
6 яйца
300 гр захар
200 мл олио
1 кофичка кисело мляко
2 ч.ч. брашно /ако е необходимо добавете още малко/
1 равна супена лъжица сода бикарбонат
2 с.л. какао

за крема:
1200 мл прясно мляко
6 жълтъка
6 с.л. брашно
1/2 ч.ч захар

за глазура:

400 мл сладкарска сметана
150 гр шоколад с лешници

за бишкотите:

2 яйца
1/2 чаена чаша пудра захар
4-5 с.л. брашно

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и киселото мляко. Добавете сухите съставки и разбъркайте до гладко кексово тесто. Разделете на три части и изпечете в кръгла форма, на дъното на която сте сложили хартия за печене.

Сложете млякото да заври. Добавете внимателно жълтъците и бъркайте. Прибавете захарта и брашното постепенно. Бъркайте непрекъснато да сгъстяване. Сглобете блатовете, като обилно мажете с крем и оставете да изстине. Разбийте сметаната и намажете тортата.

За бишкотите:
Разбийте яйцата с пудрата захар. Добавете брашното и разбъркайте. В тава, на дъното на която има хартия за печене, с помощта на лъжица, оформете бишкотите /сипвате с лъжица и тестото се разстила/. Изпечете ги внимателно, без да почерняват. Готовите кръгчетата разрежете на половинки. Налепете полукръгчета отстрани на блатовете, за да оформите тортата. За да я завършите, полейте с разтопен шоколад на водна баня.