Публикувана от Мария Маслева на 23 Май 2013
Необходими продукти за рулото: 500 гр смляно месo 1 глава лук 2 яйца - единият белтък е за намазване 2 филии стар хляб, накиснат в мляко или вода магданоз чубрица сол и черен пипер на вкус зехтин за плънката: 3-4 твърдо сварени яйца 2 сварени моркова, нарязани по дължина на ивици 2-3 кисели краставички, нарязани по дължина на ивици за поръсване: 1 с.л. галета 1 с.л.зехтин кашкавал | |
Нарежете на ситно лука заедно с подправките, натрошените изцедени от водата филии хляб и яйцата, омесете каймата, покрийте с прозрачно фолио и оставете за 30 минути в хладилника. Върху фолио разстелете каймата във формата на правоъгълник. В средата по цялата дължина разпределете плънката. Завийте внимателно на руло. Преместете рулото в намазнена тава. Намажете го с останалия белтък, без да го разбивате. Поръсете с галета и напръскайте леко със зехтин. Край рулото, в тавата налейте 200-250 мл вода. Покрийте с алуминиево фолио и печете 30-35 минути в загрята до 180 градуса фурна. Извадете рулото, махнете фолиото, полейте го с мазнина и поръсете с настърган кашкавал. Запечете още 5-10 минути. |