www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Владимир Петровски на 10 Май 2013

Задушени на тиган гъби-соте

Необходими продукти
1,5 килограма гъби печурки-барбекю
1/2 пакет масло
смлян черен пипер
сол на вкус
магданоз
1 глава кромид лук

за соса:

доматен сок
джинджифил

Измиваме старателно гъбите с вода и брашно или сол и вода. Изплакваме под течаща вода и нарязваме на ивички, а по малките гъбки оставяме цели. Лукът го обелваме и нарязваме на дребно. В тиган с незалепващо покритие стопяваме маслото и в него добавяме гъбите и нарязания на дребно лук. Подправяме със сол и черен пипер. Наливаме 1 кафена чашка вода и похлупваме тигана с капак. Задушаваме 10 минути. Поръсваме с нарязания на ситно магданоз. По желание може да приготвим сос с домати и джинджифил и да залеем готовите гъби с него.