www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 09 Април 2013

Постни сарми с лападови листа

Необходими продукти
1 и 1/2 ч.ч. ориз
2 стръка зелен лук
300 гр. гъби
200 мл. олио
сол
1 ч.л. червен пипер
лападови листа

Нарежете и запържете стръковете лук. Прибавете нарязаните гъби и оризът. Изпържете до готовност. Прибавете солта и червения пипер. Добавете 1 ч.ч. хладка вода. Разбъркайте и оставете оризът да поеме водата.

В гореща вода попарете листата от лапад. Завийте сармички /във всяко листо сложете от плънката/ и ги наредете в тава. Налейте 2 ч.ч. топла вода и печете до извирането на водата.