www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 09 Април 2013

Кюфтета в бял сос

Необходими продукти
за кюфтетата:
500 гр. кайма
2 стръка зелен лук
2 филии сух хляб
1 яйце
сух магданоз
мазнина за намазване на тавичката

за соса:

4 с.л. препечено брашно
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. чесън на прах
сух магданоз
2 ч.ч. вода
сол

Накиснете филиите хляб във вода и ги изцедете. Към каймата прибавете яйцето, нарязания на ситно лук, изцедените филии хляб, магданоза и объркайте до еднородна смес. Оформете кюфтенца и ги наредете в тавичка върху домакинска хартия, поръсена с мазнина. Печете до готовност.

В съд със сгорещеното олио, прибавете препеченото брашно и запържете. На тънка струя прибавяйте водата и бъркайте до получаване на гъста каша. Прибавете солта и чесъна на прах. Сервирайте кюфтенца, поляти със сос. Поръсете със сух магданоз.