www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Даниела Иванова на 08 Април 2013

Къпани пилешки бутчета с гъбен сос

Необходими продукти
4 бр. пилешки бутчета
500 мл прясно мляко
подправка за пиле

за соса:
400 гр. гъби печурки
1 морков
черен пипер
сол
лимон
брашно
магданоз

Овкусяваме пилешките бутчета с подправката. След това в подходящ съд ги заливаме с прясното мляко, "Окъпва ме ги" и ги оставяме да престоят около 45 мин.

През това време приготвяме гъбения сос.  Нарязваме гъбите и моркова и ги задушаваме в малко мазнина. След това добавяме брашно и запържваме още малко. Разреждаме с вода докато се получи кашица и добавяме ситно нарязания лимон, магданоза, черното пиперче и сол. След като бутчетата са готови ги поставяме в съд, заедно с мазнина и останалото мляко плюс малко водичка. Печем на умерена фурна до готовност. Получава се чудесна коричка от прясното мляко.