Публикувана от Даниела Иванова на 08 Април 2013
Необходими продукти 4 бр. пилешки бутчета 500 мл прясно мляко подправка за пиле за соса: 400 гр. гъби печурки 1 морков черен пипер сол лимон брашно магданоз | |
Овкусяваме пилешките бутчета с подправката. След това в подходящ съд ги заливаме с прясното мляко, "Окъпва ме ги" и ги оставяме да престоят около 45 мин. През това време приготвяме гъбения сос. Нарязваме гъбите и моркова и ги задушаваме в малко мазнина. След това добавяме брашно и запържваме още малко. Разреждаме с вода докато се получи кашица и добавяме ситно нарязания лимон, магданоза, черното пиперче и сол. След като бутчетата са готови ги поставяме в съд, заедно с мазнина и останалото мляко плюс малко водичка. Печем на умерена фурна до готовност. Получава се чудесна коричка от прясното мляко. |