Публикувана от Веселина Константинова на 07 Април 2013
Необходими продукти охладено пиле около 1200 гр 1 ч.ч. ориз 200 гр гъби 2 стръка зелен лук 1 кубче зеленчуков бульон 1/2 ч.ч. олио 4 с.л. майонеза 1 с.л. червен пипер сол 1 ч.л. черен пипер - млян | |
Измийте пилето. В съд сгорещете олиото и добавете нарязания на ситно лук. Запържете. Прибавете измитите и нарязани гъби. Запържете отново. Изсипете изчистения и измит ориз и го смесете с останалите продукти. Добавете около 1 ч.ч. вода и оставете да се задуши. Добавете солта и кубчето бульон. Дръпнете плънката от котлона и оставете да изстине за около 10 минути. Напълнете пилето и го сложете в намазнена и сгорещена тава. Намажете го с майонезата и червения пипер. Печете до златист загар. Поръсете с черен пипер. |