www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 09 Октомври 2011

Торта с шоколадов крем

Необходими продукти
За блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 с. л. кисело мляко

За крема:
2 литра прясно мляко
2 пак. нишесте ванилия
1 натурален шоколад
захар на вкус

Разбиват се яйцата със захарта. Прибавят се млякото, бакпулвера и брашното, предварително пресято. Пече се в намазнена и набрашнена по-малка тавичка на 250 градуса. Готовият блат се разрязва на две през средата. Прясното мляко се слага да се свари. Нишестето се разтваря в малка част от млякото и после се добавя към подсладеното прясно мляко, като се бърка до сгъстяване. Накрая шоколадът се чупи на парчета и се слага в крема. Върху блата се разпределя част от крема, поставя се втория блат и процедурата се повтаря.