www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 17 Февруари 2013

Зеленчукови кюфтета на фурна

Необходими продукти
5-6 сварени картофа
3-4 настъргани моркова
2-3 стръка зелен лук
1/2 връзка магданоз
150 грама сирене
7-8 почистени от костилките и нарязани маслини
1 яйце
галета
чубрица
сол

Картофите се сваряват, обелват и намачкват с преса. Морковите са накълцват на много ситно с помощта на блендер. Зеленият лук, магданозът и маслините се нарязват на дребно. Смесват се всички зеленчуци, добавят се яйцето и натрошеното сирене, подправя се на вкус. С мокри ръце се оформят кюфтета, които се овалват в галета и се подреждат върху хартия за печене. Пекат се в умерена фурна до зачервяване.