www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от adile beg на 06 Февруари 2013

Картофена манджа с анешко и кисели краставички

Необходими продукти
½ кг картофи
300 гр. агнешко месо
100 гр. кисели краставички
1 морков
2 глави кромид лук
20 мл. олио
30 гр. масло
2 с.л. доматено пюре
1 зеленчуков бульон или подправка десет зеленчука
1 скилидка чесън
щипка черен пипер

Нарязваме месото на дребно и го запържваме в 10 мл. олио докато почервенее леко. Прибавяме маслото да се разтопи, след това прибавяме нарязаните на дребно кромид лук, морков, чесън и ги оставяме да се задушат. Добавяме сол, черен пипер и зеленчуков бульон, а след това и доматеното пюре. Обелваме картофите и ги нарязваме на едри кубчета и ги запържваме в 10 мл. олио, докато почервенеят леко. Добавяме запържените картофи към задушените зеленчуци и бъркаме за около десет минути. Прибавяме нарязаните и изкиснатите краставички предварително. Заливаме с две чаши вода и посоляваме на вкус.