www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 06 Февруари 2013

Каша от коприва

Необходими продукти
4 яйца
500 гр коприва
1 глава лук
150 гр сирене
3 скилидки чесън
3-4 с. л.брашно
1 ч. л. червен пипер

Измийте копривата и я сложете във вряща вода. Варете 15-20 минути и махнете от котлона. Запържете лука и чесъна. Добавете брашното и червения пипер. Налейте от водата, където е вряла копривата. Разбъркайте и върнете обратно в тенджерата. Посолете и оставете на огъня да се сгъсти. Разбийте яйцата и ги прибавете към копривената каша. Разбъркайте добре. Поднесете с натрошено сирене.