www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Владимир Петровски на 05 Февруари 2013

Пикантни пилешки дробчета с лук и моркови на фурна

Необходими продукти
1 тарелка пилешки дроб
олио за намазване на тавата
пикантина
зеленчукова подправка
малко морска сол
горчица
соев сос на вкус
магданоз
кромид лук
моркови
кафена чашка сухо бяло вино
масло

Дъното на тава се намазва с олио. Тарелка с размразени пилешки дробчета се нарежда в тавата за печене. Подправят се дробчетата с пикантина, зеленчукова подправка, малко морска сол, зеленчукова подправка,соев сос на вкус , горчица. Отгоре добавяме нарязаните на тънко парчета масло и нарязаните моркови. Печем 20 минути.

Нарязваме на ситно магданоза и го добавяме с лука към другите продукти. Поръсваме с още малко зеленчукова подправка. Вадим тавата от фурната и сипваме кафена чашка вино. Добавяме още малко масло и допичаме за още 15 минути на 180 градуса.