www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Мима Фортунова на 04 Февруари 2013

Тиганички с колбас и зеленчуци

Необходими продукти
150 г нарязан на кубчета колбас
1 каф.чашка грах от консерва
1 глава лук
1 морков
1 пиперка
2-3 суп.лъж.олио
няколко стръка магданоз, нарязан на ситно
1 сурово яйце
1 чашка прясно мляко
2 суп.лъж.натурално пшенично нишесте
брашно
сол
щипка бакпулвер

Нарязваме всички продукти. В олиото задушаваме зеленчуците с малко вода до омекване. Когато останат на мазнина добавяме нарязаните колбас и магданоз. Дръпваме от котлона. В купичка разбиваме яйцето с прясното мляко, нишестето, сол, бакпулвер и брашно колкото е необходимо, за да се получи тесто като кейково. Изливаме при охладените зеленчуци и колбас. Разбъркваме. От сместа изпържваме тиганички.