www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Владимир Петровски на 02 Февруари 2013

Супа от сьомга

Необходими продукти
комплект от рибна глава, опашка, перки и месо от сьомга
кромид лук
картофи
моркови
прясна чушка
1-2 люти чушки
олио
1,5 л вода
сол на вкус
смлян черен пипер
мащерка и девисил - сухи

Сваряваме добре рибната глава в тенджера под налягане за 17 мин. от момента на завирането. Охлаждаме и внимателно обезкостяваме. Опашката и перките изхвърляме. Отделяме месото настрани и прецеждаме бульона.
След това в него сваряваме зеленчуците, нарязани на по едро. Поръсваме с подправките. Парчетата сьомга, заедно с месото от обезкостената глава връщаме обратно при другите продукти. Оставяме всичко отново да поври 5-6 минути и сервираме.