www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Владимир Петровски на 02 Февруари 2013

Мариновани пилешки бутчета в йенска тавичка

Необходими продукти
1-2 тарелки пилешки бутчета
нарязан на шайби кромид лук
парчета лимон с кората

за марината:
2 супени лъжици олио
1/2 кафена чашка соев сос Класик
1/2 кафена чашка сок от лимон
1 супена лъжица мед
1/2 суп.л-ца Дижонска горчица
3-4 пасирани скилидки чесън
1 чаена лъжичка сладък червен пипер
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
1/2 кафена чашка вино-сухо бяло
2 щипки сух тарос /естрагон/
1 чаена лъжичка морска сол

Измиваме добре пилешките бутчета и оставяме да се отцедят. Мариноваме ги в продуктите за маринатата. Оставяме на студено за не по малко от 12 часа, като периодично ги обръщаме в маринатата.

На дъното на йенска тенджерка или тавичка нареждаме лук, парчета лимон и отгоре пилешки бутчета. Заливаме с маринатата и похлупваме съда. Печем на 200 градуса 1 час.