www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 31 Януари 2013

Сладкиш с праскови

Необходими продукти
плодовете от 1 компот от праскови
галета
1 к.ч. разтопено масло
3 с.л. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1 ванилия
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кокосови стърготини
1 с.л. какао
2/3 ч.ч. захар

Плодовете от компота се отцеждат, овалват се в галета и се редят на дъното на намазнена форма. Приготвя се смес от останалите продукти като с какаото се оцветява част от готовото рядко тесто. Тестото се излива върху плодовете и сладкишът се пече в умерена фурна до готовност. След изпичане се оставя да изстине и се обръща в подходяща чиния. Може да се поръси с пудра захар.