Публикувана от Марина Голева на 29 Януари 2013
Необходими продукти за 4 порции: 150 гр. брашно 2 с.л. ленено брашно 100 мл. прясно мляко 100 мл. вода 2 бр. яйца 2 бр. пилешки бутчета 3 с.л. майонеза 2 с.л. кисело мляко 1/2 бр. айсберг салата 1 връзка зелен лук маслини каламата бейби царевички къри и червен пипер сол и бял пипер зехтин и сух чесън | |
За приготвяне на палачинките сложете в блендер бялото брашно, лененото брашно, яйцата, прясното мляко и водата. Блендирайте до получаване на гъста смес (като боза). Овкусете със сол и къри. Изпържете палачинките и ги оставете да изстинат. През това време сварете пилешките бутчета. Обезкостете ги и накъсайте на малки парченца. Нарежете бейби царевичките на кръгчета. Почистете маслините и ги нарежете на ивици. В загрят тиган с малко зехтин запържете пилешкото месо до почервеняване. Добавете царевичката, маслините и малко червен пипер. Овкусете със сол и бял пипер. Пригответе соса като смесите майонезата, киселото мляко, сухия чесън и сол на вкус. Нарежете зеления лук на ситно и айсберга на ивици. Във всяка палачинка разпределете от плънката с пилешкото месо, айсберга и полейте с малко от соса и отгоре добавете малко зелен лук. Завийте палачинката и поднесете. Добър апетит! |