www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 29 Януари 2013

Печурки върху канапе от пухкави картофи

Необходими продукти
за 4 порции:
200 гр. картофи
300 гр. малки печурки
100 мл. прясно мляко
30 гр. краве масло
2 белтъка
50 мл. бяло вино
1 бр. червена чушка

за украса:
1 стрък зелен лук
зехтин
естрагон
сух чесън
червен пипер
пипер меланж

Обелете и сварете картофите. Отцедете ги от водата и ги намачкайте, като постепенно прибавяте прясното мляко и маслото. Овкусете със сол, пипер меланж и естрагон.

В купа разбийте белтъците на сняг. Постепенно добавяйте от готовите белтъци към картофите. В тава поставете хартия за печене. С помощта на ринг оформете канапетата с дебелина 3 см. Печете в загрята фурна на 200 градуса, до почервеняване.

През това време пригответе гъбките. Измийте ги и ги почистете. Запържете целите гъби в загрят тиган със зехтин и малко масло. След като са готови добавете бялото вино и червения пипер. Подправете ги със сол и пипер меланж. Готовите канапета се поднасят с пържените гъбки. Гарнирайте с червена чушка и зелен лук. Добър апетит !