www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 29 Януари 2013

Кексов венец с пилешко, гъби и още вкусове

Необходими продукти
1/2 пакет кори за баница
2 яйца
1.ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч.олио
1/2 ч.л.бакпулвер
250 гр.брашно
250 гр.крехко пилешко месо
150 гр.гъби
2-3 малки кисели краставички
2-3 печени и почистени чушки
150 гр.домашно овче сирене
1 голяма скилидка чесън
1 с.л. соев сос
сол на вкус
млян черен пипер
мащерка
риган
чубрица
масло за мазане
майонеза за украса

Пилешкото месо се нарязва на кубчета и към него се добавят нарязаните гъби, посолява се и се добавят останалите подправки, соевия сос и чесъна. Когато е готово се сваля от огъня да се охлади.

През това време се разбиват яйцата с киселото мляко, добавя се олиото и брашното с бакпулвера в него. В получената смес се изсипват охладеното пилешко месо и ситно нарязаните кисели краставички, чушките и натрошеното сирене. Всичко се разбърква добре и се изсипва във формата, която предварително е намазана обилно с масло и облицована с нарязаните на правоъгълни парчета кори, като една кора се реже на 8 парчета. Пече се на 170 градуса до готовност.

Готовият кекс се изважда още топъл от формичката и се украсява с майонеза или нещо друго по желание.