Публикувана от Живка Андонова на 08 Октомври 2011
Необходими продукти 1 ч.ч. ориз 100 г маслини 1 глава лук 1 стрък праз 4 с.л. олио 1 с.л. доматено пюре черен пипер магданоз сол | |
Ситно нарязаният лук се задушава в олиото. Прибавя се оризът и се запържва, докато стане прозрачен. Празът, нарязан на ситно, се посолява и се смесва с маслините. В намазана с мазнина тавичка се разстила на равномерен пласт половината от ориза. Върху него се слага сместа от праза и маслините и се покрива с останалия ориз. Ястието се залива с 3 ч.ч. подсолена гореща вода, в която е размито доматеното пюре, наръсва се с черен пипер и се пече в умерена фурна 25-30 минути. |