Публикувана от Nikolai Lukov на 25 Януари 2013
Необходими продукти за тестото: около 700 гр. брашно 1 ч.ч. мас 1 ч.ч. захар 100 гр. кисело мляко 1 яйце 1 ч.л. сода за плънката: 2-3 зрели праскови 1 ч.ч.захар 1 пакет чаени бисквити по желание | |
Яйцето се разбива със захарта и киселото мляко със содата. Получената смес се омесва на меко тесто с брашното. Оставя се за 1 час в хладилник. През това време захарта се карамелизира и се добавят обелените и нарязани праскови да поомекнат. Охладеното тесто се разточва на кръгла кора, която се поставя в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. В средата на кората се поставя плънката и краищата и се загъват навътре. Пече се на 180 градуса до готовност и когато се извади от фурната се покрива с цели или счукани чаени бисквити, които ще попият част от соковете и сладкишът ще стане по сух. |