www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 14 Януари 2013

Далматински сарми

Необходими продукти
1 кисела зелка
500 гр кайма
1 с. л. вегета
2 с. л. доматено пюре
1 яйце
200 гр пушен бекон
200 гр прошуто
1 глава лук
магданоз
1-2 скилидки чесън
1 кора на портокал
сол и черен пипер

Сложете в купа каймата, бекона, яйцето, лука, чесъна и магданоза. Добавете индийското орехче, черния пипер, вегетата, кората от портокал и замесете каймата. Сложете в хладилник за 15 мин.

Отделете настрана външните листа на зелката (4 бр.). Отделете още 15-20 листа и ги измийте. Във всяко от тях сложете от замесената кайма и завийте сармите. Нарежете сърцевината на зелката на дребно. Покрийте дъното на голяма тенджера с 2 зелеви листа. Сложете пушеното месо и нарязаното зеле в средата, а около тях подредете сармите. Покрийте с останалите 2 зелеви листа и полейте с доматено пюре, разредено с чаша вода. Добавете толкова вода, че да покрие сармите. Гответе 3 часа на бавен огън.