www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 08 Октомври 2011

Специалитет със заешко месо

Необходими продукти
600 гр. заешко месо
1 чаена чаша ориз
2-3 глави лук
2-3 скилидки чесън
1 зелена чушка (сурова)
1 домат (без семки)
2 печени чушки червени
15 маслини без костилки
1 връзка магданоз
3 суп. л. олио
сол на вкус

Нарязаното заешко месо се изпържва до зачервяване и се изважда. Нарязаният лук, чесън и зелена чушка се запържват 10 минути, прибавя се оризът и се пържи още 3-4 минути да побелее ориза, прибавят се 2 чаши вода, посолява се на вкус. Всичко това се изсипва в тавичка и отгоре се нарежда месото. Пече се на 200 градуса за около 25 минути. Тавичката се изважда от фурната, изважда се месото и към сместа в тавата се прибавя 1 домат, на който се премахват семките нарязан на ситно, печените пиперки, маслини и магданоз също нарязани на ситно. Разбърква се. Нарежда се месото и се пече още 5 минути.