Публикувана от Илияна Димова на 08 Януари 2013
Необходими продукти за качамака: 1 ч.ч. царевично брашно 500 мл вода сол 1 суп.лъж.краве масло 1 жълтък от прясно яйце черен пипер на вкус за зеленчуковата плънка: 1 тиквичка 1 ч.ч. пресен сварен зелен грах 1 ч.ч. домат от консерва или 2 пресни нарязани 1 стрък зелен лук 2 суп.лъж. зехтин къри и магданоз на вкус за заливката: 100-150 г сирене крема 1 белтък от прясно яйце | |
Сваряваме качамак от изброените продукти, като към врящата посолена вода добавяме краве масло и царевичното брашно. Варим до готовност. Добавяме жълтъка и черен пипер. Готовият качамак сипваме във формичка с отделящи се стени, намазана с масло. Нарязваме тиквичката на колелца и сваряваме на пара.Отделяме настрани. Приготвяме плънката, като към доматите, нарязани ситно, добавяме сварения предварително грах. Слагаме нарязан зелен лук, подправките и зехтин. Готвим докато остане на мазнина. Сипваме плънката върху качамака. Отгоре подреждаме колелцата тиквички. Поръсваме с млян черен пипер. Белтъкът от прясното яйце разбиваме на твърда пяна. Добавяме внимателно към крема сирене. Разбъркваме и покриваме отгоре чийзкейка. Запичаме в загрята на 150 градуса фурна за около 30 минути. Изключваме фурната и оставяме кейка в нея още към 15 минути. Готовият чийзкейк украсяваме на вкус при сервиране. |