Публикувана от Илияна Димова на 08 Януари 2013
Необходими продукти около 300 г зелен фасул 1 глава лук 1 скилидка чесън 2 суп.лъж.олио 2-3 суп. лъж. краве масло 1 стрък магданоз черен пипер на вкус 1 кубче пилешки бульон 1-2 суп. лъж. брашно 1 пресен жълтък 1 каф.чашка кисело мляко сол | |
Запържваме нарязаните зелен фасул, лук, чесън, черен пипер в 2 суп. лъж. олио и малко вода. Когато останат на мазнина наливаме 5-6 ч.чаши вода. Слагаме цял стрък магданоз и 1 кубче пилешки бульон. Когато зеленчуците омекнат дръпваме от котлона. Изваждаме магданоза. В друг съд запържваме брашно с краве масло до златисто. Разреждаме с малко бульон, в който са се варили зеленчуците. Добавяме и смесените жълтък и кисело мляко. Получената каша изливаме в бульона при зеленчуците. Връщаме да се довари на котлона. При поднасяне може да поръсим ястието с лют червен пипер. |