www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 08 Януари 2013

Фрикасе със зелен фасул

Необходими продукти
около 300 г зелен фасул
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 суп.лъж.олио
2-3 суп. лъж. краве масло
1 стрък магданоз
черен пипер на вкус
1 кубче пилешки бульон
1-2 суп. лъж. брашно
1 пресен жълтък
1 каф.чашка кисело мляко
сол

Запържваме нарязаните зелен фасул, лук, чесън, черен пипер в 2 суп. лъж. олио и малко вода. Когато останат на мазнина наливаме 5-6 ч.чаши вода. Слагаме цял стрък магданоз и 1 кубче пилешки бульон. Когато зеленчуците омекнат дръпваме от котлона. Изваждаме магданоза.

В друг съд запържваме брашно с краве масло до златисто. Разреждаме с малко бульон, в който са се варили зеленчуците. Добавяме и смесените жълтък и кисело мляко. Получената каша изливаме в бульона при зеленчуците. Връщаме да се довари на котлона. При поднасяне може да поръсим ястието с лют червен пипер.