www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 07 Януари 2013

Торта `ОСЕМ`

Необходими продукти
за блата:
4 яйца
125 гр. краве масло
1/4 ч.ч.олио
50 гр.орехи
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч кафе еспресо
1 1/2 ч.ч.захар
1 3/4 ч.ч брашно
1/2 ч.ч какао
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л бакпулвер
1 щипка сол
2 ванилии

за крема:
400 гр течен шоколад
60 гр краве масло
3/4 ч.ч сметана

за декорация:
течен шоколад
сметана
шоколадови топчета
цветни захарни пръчици

Разбийте маслото с олиото и захарта и добавете яйцата. Разбийте на гладък крем и постепенно добавете смлените съвсем фино орехи, прясното мляко със силното кафе, пресятото брашно, какаото, шипка сол, содата, бакпулвера и ванилията. Разбийте сместа до хомогенизиране. Разделете я на 2 части. Всяка част изпечете във форма с отлепящи се страни в загрята на 180 градуса фурна. Към края проверете с клечка дали блатовете са готови. Оставете ги да изстинат напълно и ги разрежете на общо 4 блата.

За крема разтопете всичко продукти в съд на водна баня. Бъркайте до хомогенност и оставете крема напълно да изстине. Съединете блатовете два по два с крема сложете двете части една до друга като леко изрежете от двата края. Отгоре намажете цялата торта с течен шоколад, а отстрани с разбита сметана. Украсете със шоколадовите топчета и захарните пръчици. Оставете за 1 нощ в хладилник преди да поднесете.