www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Tanya Doycheva на 05 Януари 2013

Ястие Маг Жиров

Необходими продукти
2 пилешки филета
1 топено сирене "Роса" (натурално)
80 гр. пастет от черни маслини
1 яйце за паниране
галета за поръсване
4/5 картофа за гарнитура
олио за пържене

Филетата разрязваме от едната страна по дължина, за да стане като джоб и леко ги посоляваме. Намазваме ги с топеното сирене, като се стараем максимално да го надробим. Слагаме по същия начин и маслиновия пастет. Затваряме филетата, панираме ги в яйцето и ги запечатваме с галетата. Пържим в добре нагрято олио за около 10/15 минути или до готовност. Картофите за гарнитурата нарязваме на филийки, като можем и тях да панираме леко, а след това ги пържим в олио.