www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 10 Декември 2012

Солен кекс с пълнеж

Необходими продукти
3 яйца
3 с.л. кисело мляко
50 мл олио
250 гр брашно
1 бакпулвер

за пълнежа:
1 глава лук
250 гр гъби
1 настърган морков
магданоз
сол
черен пипер

Продуктите за плънката (лук, морков, гъби - нарязани на дребно, магданоз и подправките) се запържват и се оставят да изстинат. Яйцата се разбиват на пяна. Брашното се смесва с бакпулвера. Към яйцата се добавят киселото мляко, олиото и малко сол. Разбърква се. Прибавете постепенно брашното, като бъркате внимателно. Към гъбената смес прибавете 2 с.л. от кексовото тесто и разбъркайте.

Изсипете тестото в продълговата тавичка, застлана с хартия за печене. По средата изсипете гъбената смес, като леко натиснете надолу, до дъното. Печете в загрята фурна на 180 гр. около 25-30 минути. Оставете да се охлади и нарежете. Получава се невероятен вкус!