Публикувана от Веселина Константинова на 06 Декември 2012
Необходими продукти 1 шаран около 2 кг. 2 стръка праз /само бялата част/ 2 глави червен лук 2 глави бял лук 2 моркова 200 гр. гъби 5-6 скилидки чесън 1 шепа счукани орехи 5-6 ч.л. доматен концентрат 1/2 ч.ч.олио 1 ч.ч. бяло вино сол 3-4 листенца дафинов лист 1 с.л. сух магдоноз 1 с.л. соев сос 1 с.л.брашно | |
Изчистете и измийте шарана и го осолете. Оставете го около час да си поеме солта. Загрейте фурната и сложете тавата с олиото, гъбите и нарязаните зеленчуци - праз, лук, моркови. Добавете доматения концентрат, сол и орехите. Запечете около 10 мин. Сложете от плънката в корема на шарана и го поставете в тавата. Добавете виното. Поръсете го със соев сос и сухия магданоз. Добавете и дафиновия лист. Печете до готовност. 5 мин. преди да извадите тавата, поръсете брашното, като го разбъркате със сместа и чесъна. |