www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от lubomir pashev на 05 Декември 2012

Зеленчукова яхния

Необходими продукти
5-6 картофа
2-3 глави лук
3-4 домата
5-6 чушки
3-4 скилидки чесън
4-5 патладжана
50 мл червено вино
50 мл олио
50 гр брашно
сол
черен пипер (смлян)
червен пипер
чубрица
мащерка
1-2 дафинови листа
4-5 зърна бахар

Обелваме картофите, режем ги на кубчета и ги поставяме във вряща вода. Режем лука и доматите на ситно (може и консерва), добавяме към картофите. Режем чушките по избор и тях ги слагаме при картофите. Белим патладжана, режем го на по-едри кубчета и го бланшираме в олиото до полуготвност. Когато картофите вече са заврели добавяме червеното вино, солта, бахара и дафиновия лист. Чесънът режем на ситно. Картофите когато са полуготви слагаме бланширания патладжан, чесъна, мащерката, червения пипер. Когато всичко е готово размиваме брашното с малко вода и добавяме към яхнията. Бъркаме до получаване на желаната гъстота.