www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 01 Декември 2012

Пай с конфитюр от вишни

Необходими продукти
1 кисело мляко
1 ч.ч. захар
3 яйца
1 бакпулвер
1 ванилия
1/2 ч.ч. олио
300-350 гр. конфитюр или сладко от вишни
2/3 краве масло
брашно

Разбиваме маслото заедно със захарта и яйцата. Добавяме последователно олиото, киселото мляко, бакпулвера и пресято брашно до получаването на меко тесто. Разстиламе тестото в тавичка, намазана с масло, като си оставяме част от тестото за украса от лентички на пая. Върху разстланото тесто изсипваме конфитюра. Оформяме лентички от тестото и ги нареждаме върху пая по диагонал. След това редим и в обратната посока, за да се получат ромбове. Печем около 30 мин. в загрята фурна, до готовност.