www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 30 Ноември 2012

Гювеч `Да си оближеш пръстите`

Необходими продукти
600-700 гр свинско месо
500 гр бейби картофи
200 гр сушеница
2 глави лук
3 моркова
3 домата от консерва
250 гр сирене
100 гр маслини без костилка
100 гр топено сирене
50 мл червено вино
2 ч.л червен пипер
1-2 ч.л подправка за свинско
магданоз

Запържете месото, добавете нарязания на полумесеци лук и на колелца моркови. Прибавете и картофите, доматите, подправките и червеното вино. Оставете да покъкри няколко минути, добавете нарязаната сушеница и маслините.

В гювеч сипете малко олио, натрошете сиренето, а отгоре изсипете сместа от тигана. Налейте около половин чаша вода, затворете с капака и печете на 250 градуса за около час-час и половина. Извадете гювеча и отгоре поръсете с парченца от топеното сирене, захлупете пак и върнете за още десетина минути във фурната. Поръсете с магданоз.