Публикувана от Добринка Петкова на 30 Ноември 2012
Необходими продукти 600-700 гр свинско месо 500 гр бейби картофи 200 гр сушеница 2 глави лук 3 моркова 3 домата от консерва 250 гр сирене 100 гр маслини без костилка 100 гр топено сирене 50 мл червено вино 2 ч.л червен пипер 1-2 ч.л подправка за свинско магданоз | |
Запържете месото, добавете нарязания на полумесеци лук и на колелца моркови. Прибавете и картофите, доматите, подправките и червеното вино. Оставете да покъкри няколко минути, добавете нарязаната сушеница и маслините. В гювеч сипете малко олио, натрошете сиренето, а отгоре изсипете сместа от тигана. Налейте около половин чаша вода, затворете с капака и печете на 250 градуса за около час-час и половина. Извадете гювеча и отгоре поръсете с парченца от топеното сирене, захлупете пак и върнете за още десетина минути във фурната. Поръсете с магданоз. |