www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 14 Ноември 2012

Пенне с тиквички и мариновани `песто` филенца

Необходими продукти
за 2-3 порции:
1/2 пакет пенне (250гр.) - може да се използва и друг вид паста
1 тиквичка
200 гр.пилешко филе
50 гр.кашкавал или друго сирене
100 мл.течна готварска сметана

за прясното песто:
1 връзка пресен босилек
5-6 скилидки чесън
50 мл. зехтин
сол

Пасираме обеления чесън, листата босилек и зехтина с щипка сол до получаване на еднородна смес. С така приготвеното песто намазваме нарязаните пилешки филенца, като оставяме една част от него. Оставяме ги да се мариноват за 2-3 часа. Изпичаме филенцата на грил тиган или на скара.

Сваряваме пеннето в подсолена вода и изцеждаме добре. В това време запържваме нарязаните на кубчета тиквички в мазнина. Добавяме течната сметана и останалото песто. Разбъркваме добре. Слагаме пеннето в тигана, като добавяме и пилешките филенца. Сервираме като поръсваме с настърган кашкавал. Украсяваме с листа пресен босилек.