www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Надя Недева на 11 Ноември 2012

Заек с картофи

Необходими продукти
1 заек
1 глава лук
1 морков
5-6 картофа
250гр. масло
150 мл.олио
250мл. бяло вино
вода
1 глава чесън
1 домат
червен пипер
сол

Заекът се обезкостява и се нарязва. Лукът се нарязва на полумесеци, а морсковът на кръгчета. Картофите се обелват и се нарязват на едри кубчета. Месото се запържва в масло. След това се запържват лукът, морковите, чесънът, картофите. Изсипват се при месото във виенска тенджера. След това в тигана се сипва виното да се стопли, изсипва се, и след това се сипват и 2 чаши вода, също да се стоплят, и се изсипват при останалата част. Поръсва се със сол и червен пипер и отгоре се слага доматът, нарязан на ситно. Цялата смес се избърква хубаво. Слага се да се пече в умерено загрята фурна на 150 градуса.