Публикувана от Десислава Трифонова на 28 Октомври 2012
Необходими продукти за камбите: 1 кг. червени камби 1 ч.ч. олио за доматения сос: ½ килограм домати 2 с.л. доматено пюре ½ глава лук 1 глава чесън сол черен пипер и магнадоз на вкус | |
Камбите се измиват, изчистват, режат на четири и посоляват. В дълбока тенджера или тиган загряваме мазнината и изпържвате камбите. Доматите трябва да са добре узрели, за да се получи хубав доматен сос. Обелвате ги и режете на ситно. Обелвате лука и чесъна и ги режете също на ситно. В подходящ съд изсипвате 1-2 лъжици олио, добавяте доматите, доматеното пюре, лука, чесъна и подправките на вкус. Заливате камбите и поръсвате с нарязан магданоз. |