Публикувана от Марина Голева на 18 Септември 2012
Необходими продукти 12 бр. хрупкави такос или царевични питки 500 гр. телешка кайма 100 гр. доматено пюре 150 гр. царевица 6 бр. печурки 1 к.л. чили сос 100 гр. млечна майонеза 100 гр. цедено мляко 2 скилидки чесън няколко листа маруля сол черен пипер и кимион олио | |
За плънката запържете каймата в загрят тиган с олио. Добавете нарязаните на филийки печурки, доматен сос, чили сос и царевицата. Овкусете със сол, черен пипер и кимион. За белия сос смесете в купа млечната майонеза, цеденото мляко, пресования чесън и сол на вкус. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес. Нарежете листата маруля на ивици и ги наредете като подложка в чиния. Напълнете такосите с плънката от кайма. Полейте със соса и готово. По желание може да сложите най-отгоре настърган кашкавал. В случая аз използвам готови такоси, които може да намерите в големите вериги магазини. |